Litteratur: Camilla Läckberg Mord och Mandeldoft - Tidningen Kulturen
Litteraturkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sveriges deckardrottningMystiken och författarinnan bakom böckerna

Camilla Läckberg
Mord och Mandeldoft
Forum

Läckberg är stilistiskt skicklig när det gäller att skapa trovärdiga karaktärer, och här i ”Mord och Mandeldoft” får vi följa olika huvudpersoner i några korta noveller. Det är spännande läsning och som alltid inspirerar Camilla Läckberg sin läsare med sina fantasifulla och underbart kusliga berättelser. Personligen har jag alltid älskat kriminalromaner och skräck, och Läckbergs berättelser har alltid tilltalat mig. Hon använder levande karaktärer, vardagliga inslag i handlingen och framför allt – morden och mystiken.

I ”Mord och Mandeldoft” får läsaren komma författarinnan in på livet, då boken innehåller en djupintervju där Läckberg berättar om sitt liv, sin uppväxt i Fjällbacka och om vägen till framgångarna. Läsaren får reda på hur Camilla Läckberg ser på sitt skrivande och på sin karriär. I slutet av boken ingår också en deckarskola, där Läckberg har tagit med sina allra bästa knep för hur en bra kriminalroman blir till. Det är bara att gnida sina geniknölar och sätta igång att skriva.

Camilla Läckberg är en stor inspirationskälla när det gäller att nå framgångar inom bokbranschen. Många vill, men vägen dit kan kännas hård och omöjlig.

Läckbergs resa började med en skrivarkurs, där hennes första roman blev till. Sedan dess har berättelserna bara haglat ner och jag kan erkänna att jag glupskt har läst precis allt av Läckberg. Det är svårt att inte älska hennes böcker. Det finns så mycket känsla och stämning i hennes handlingar och intriger, som slukar en helt och fullkomligt, från första till sista sidan.

 

Therese Bergman

Annons

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen

Cron Job Starts