Film - Tidningen Kulturen

Film

The Crown - Matt Smith kommer lite i skuggan av Claire Foy

- Det är lugnt, jag fixar det! säger det enda tjejen i gänget, när bilarna har fått motorstopp mitt ute i den afrikanska bushen.
- Jag vet vad som är fel - jag jobbade som mekaniker under andra världskriget! säger tjejen.
Och visst, hon fixar allt!
Läs mer...

The-Founder Michael Keaton

"He took someone else's idea and America ate it up."

Historien om McDonalds är inte något Happy Meal. Man känner sig allt annat än glad efter att ha sett den. Och filmen gör ett effektivare jobb än Super Size Me för att få folk att tappa aptiten för snabbmatsburgare med tillbehör för all framtid!

Läs mer...

Det finns en sak som ungarna älskar med Dumma mej filmerna  --- och det är minionerna!!!
Här får man vänta mycket, mycket länge på att se minionerna. Eller Gru och hans tre adoptivflickor - där den yngsta, Agnes, är favoriten.
Läs mer...

Tom Holland som Spider-Man ... eller snarare Spider-Kid.

Många (inklusive undertecknad) tyckte att Tom Holland som Spider-Man var det bästa med den ganska överlastade Marvel filmen Captain America: Civil War. Visst, Civil War var den film som gick bäst under hela året och som också fick bäst kritik (finns med på många topp 10 listor över årets bästa filmer ...) Men ändå. Det var för många superhjältar och för mycket röra i en alltför lång film. Man kunde inte få upp något mer intresse för Iron Man och Captain America och deras gamla konflikter.
Läs mer...

The Foreigner med Jackie Chan

London, obestämd nutid. Ändå ser man röda telefonhytter lite varstans. I en av världens mobiltätaste städer. Men man kanske måste visa röda telefonhytter och röda dubbeldäckare för att etablera att man verkligen är i London?

Läs mer...

Friend Request (vänförfrågan) är en thriller, regisserad av Simon Verhoeven, tysk skådespelare och regissör född 1972. Denna produktion kan beskrivas som en psykologisk skräckfilm med anknytning ungdomars beroende och missbruk av internet , inte minst dess mörka avigsidor.
Läs mer...

Av en slump snubblade jag nyss på en filmsekvens med knappt fem minuters hopklippta rörliga bilder från Berlin kring förra sekelskiftet, utlagda på You Tube. De är dessutom i färg, meddelas det med ett triumfatoriskt utropstecken. Fast den är nog pålagd efteråt i skicklig digitalisering (den första längre färgfilmen var ”Borta med vinden” från 1939, den första svenska ett lustspel från 1945, förlagt till Gamla Stan).
Läs mer...

Filmen Dalida- dömd att älska är berättelsen om den legendariska sångerskan Iolanda Cristina Gigliotti , född i Kairo 1933, mer känd under sitt artistnamn Dalida. Hon hade en lång karriär som sångerska framför allt i Frankrike och Italien. Trots dessa framgångar kantades hennes liv av personliga tragedier. Den ena relationen avlöste det andra, men inget av dem gav henne ett lyckligt liv. Självmordsförsök och besvikelser i sina förhållanden var tragiska inslag i hennes liv.
Läs mer...

Jane (Shailene Woodley), Madeleine (Reese Witherspoon) och Celeste (Nicole Kidman)

Regi: Jean-Marc Vallée
Titel: Big Little Lies
Manus: David E. Kelley - baserat på romanen Big Little Lies av Liane Moriarty
Medverkande: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Laura Dern m.fl.
USA, 2017
Warner Bros.&  HBO Enterprises
Läs mer...

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen